Bitcoin fizetési tájékoztató

HOGYAN FIZETHET BITCOIN-AL?
Útmutató lépésről-lépésre.

A Bitcoin fizetéseket feldolgozó oldal: www.coingate.com

A Bitcoin-nal történő fizetés egyszerű. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy hogyan tudja kifizetni a megrendelését Bitcoin-nal a CoinGate felüleltén. A Bitcoin-nal történő fizetéshez szüksége lesz egy működő Bitcoin tárcára és természetesen Bitcoin-ra.

Hogyan történik egy Bitcoin-os fizetés?

A Bitcoin-os fizetés kiválasztása és a rendelés véglegesítése után oldalunk átirányítja a Bitcoin-t átváltó CoinGate-hez.

A CoinGate oldalán egy Bitcoin számlát fog látni, valami hasonlót:

Bitcoin számla.

A fizetés teljesítéséhez 20 perc áll a rendelkezésére.

Nyissa meg a Bitcoin tárcáját, és menjen a Küldés fülre. Az Összeg mezőben adja meg az elküldendő Bitcoin mennyiségét. Javasoljuk, hogy másolja át a pontos BTC értéket a CoinGate oldaláról. A Fizetés mezőbe írja be azt a Bitcoin-címet, amelyre a fizetést küldi. Mindig győződjön meg róla, hogy helyes Bitcoin címet állít be!

Négyféleképpen érheti el a CoinGate oldalán azt a Bitcoin címet amire utalnia kell:

1. Manuálisan jelölje ki az egérrel és másolja át a Bitcoin címet (1) a CoinGate számláról a Bitcoin tárcájába.
2. Kattintson a másolás gombra (2), és illessze be a Bitcoin címet a Bitcoin tárcájába.
3. Kattintson a "Pay with Bitcoin" (3) gombra. A gomb megnyitja a számítógépére telepített szoftveres pénztárca Küldés felületét, előre beillesztve a megfelelő Bitcoin címet és a fizetendő BTC mennyiséget.
4. Olvassa be a QR-kódot (4) a mobiltelefonjára telepített Bitcoin mobiltárcájába.

Azt javasoljuk, hogy a tranzakciós díj összegét ne változtassa meg. A tranzakciós díj csökkentése a tranzakció Bitcoin hálózat általi megerősítésének késleltetését okozhatja, ami nem kívánt problémákhoz vezethet.

Erősítse meg a tranzakció részleteit, majd kattintson a Küldés gombra.

A Bitcoin cím elérése.

 

Mi történik ezután?

A tranzakció elküldése után azonnal megjelenik egy visszaigazoló üzenet, mert a CoinGate rendszere automatikusan észlelte a bejövő tranzakciót.

Ha a tranzakció nagyobb összegű, várnia kell, hogy a Bitcoin hálózat megerősítse azt:

Várakozás a megerősítésre.

Ha kisebb összegű vásárlást hajtott végre, a tranzakció azonnal megerősítést nyer:

Fizetve és megerősítve.

Ha a fenti ablakot látja az azt jelenti, hogy sikeres volt fizetés! Mi is értesítést kapunk a CoinGate-től és hamarosan feldolgozzuk a megrendelését.

Fizethetek egyszerre kettő vagy több Bitcoin tárcából is?

Természetesen igen, fizethet így is. A CoinGate oldalon nyomon követheti, hogy mennyi Bitcoin-t utalt már át és mennyi még a fizetendő összeg. (Lásd még: Túl kevés Bitcoin-t utalt át a részünkre.)

Milyen baj történhet a fizetés során?

Három dolog történhet a fizetési folyamat során, ami kisebb problémát okozhat:

1. Ha véletlenül vagy szándékosan túl kevés Bitcoin-t utal át nekünk.
2. A Bitcoin tranzakció végrehajtására engedélyezett idő lejár.
3. Ha véletlenül túl sok Bitcoin-t utal át nekünk.

Tekintsük át mindhárom forgatókönyvet, és nézzük meg mit tegyen az egyes esetekben.

1. Túl kevés Bitcoin-t utalt át a részünkre.

Ebben az esetben a Bitcoin-számla nem vált át fizetett / megerősített állapotba. A számlán megjelenik az eddig elküldött Bitcoin mennyiség, valamint a még fizetendő összeg (a kék mezőben):

További összeg fizetése szükséges.

A Bitcoin tranzakció végrehajtására engedélyezett idő lejárta előtt egy másik tranzakciót is végre kell hajtania, hogy kiegészítse a már kifizetett összeget.

A teljes összeg kifizetését követően a tranzakció megerősítést nyer. A Bitcoin számla ekkor fizetett / megerősített állapotba vált át. A számlán láthat egy vagy több Tranzakciós azonosítót és az elküldött Bitcoin-ok mennyiségét:

Fizetve és megerősítve

 

2. A Bitcoin tranzakció végrehajtására engedélyezett idő lejár.

Ez két esetben történhet meg:

1. Ha nem utalta át részünkre a megadott összeget. Ekkor a megrendelése törlődik. Ha a „Back” gombra kattintva visszatér a honlapunkra, a kosarat fogja látni. Törölheti a kosár tartalmát, vagy újra megrendelheti a kosárba tett termékeket.
2. Ha átutalta a részünkre a megadott összeget, de az átutalás nem jelenik meg a számlán. Valószínűleg egy olyan Bitcoin tárcából indította el az utalást, ami fölött nem gyakorol teljes körű ellenőrzést. Ilyen lehet egy online webes Bitcoin tárca, egy Bitcoin váltó, vagy egy Bitcoin tőzsde. Ezeknél előfordulhat, hogy különböző okokból nem azonnal hajtják végre a tranzakciót, hanem késleltetik.

A tranzakció végrehajtására engedélyezett idő lejárt.

Mindazonáltal ne aggódjon! Az elküldött Bitcoin-jai valamikor el fognak érni a CoinGate-hez. Kísérje figyelemmel a CoinGate számla állapotát hébe-hóba. A számlázási űrlap azonnal frissítésre kerül, amikor az Ön tranzakciója a Bitcoin hálózatra kerül.

Amikor ez megtörténik két eset lehetséges:

1. A Bitcoin hálózaton megjelenik az Ön tranzakciója, de még nincs megerősítve. Látni fog egy visszatérítési űrlapot a számlán. Töltse ki az űrlapot és a tranzakció megerősítése után 48 órán belül megkapja a visszatérítést a CoinGate-től.

Visszatérítési űrlap.

2. A Bitcoin hálózaton megjelenik az Ön tranzakciója és meg is van erősítve. A számlán fog látni egy Bitcoin tranzakcióazonosítót. Ebben az esetben még lehet, hogy eltudjuk fogadni a késedelmes fizetést. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Fontos, hogy a számlán látható tranzakció azonosítót (Transaction ID), az elküldött Bitcoin mennyiséget (Total mount received), valamint a CoinGate megrendelés azonosítót (CoinGate Orde ID) jegyezze fel, mert ezek nélkül nem tudunk segíteni!

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

3. Túl sok Bitcoin-t utal át a részünkre.

Abban az esetben, ha véletlenül túl sokat fizetett, ne aggódjon! Fizetés után automatikusan megjelenik egy visszatérítési űrlapot a számlán. Töltse ki az űrlapot és 24 órán belül megkapja a túlfizetett összeg (Amount overpaid) visszatérítést a CoinGate-től.

Túlfizetés visszatérítési űrlap.

Ha kitöltötte és elküldte a visszatérítési űrlapot akkor valami hasonlót kell látnia:

Fizetve és megerősítve, a túlfizetés visszatérítési kérelem elfogadva.

Reméljük, hogy az útmutató elolvasása segített megérteni Önnek, hogyan tud fizetni Bitcoin-nal a CoinGate felületén.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha élek a vásárlókat megillető 14 napon belüli elállási joggal, akkor visszakaphatom a fizetéshez használt Bitcoin-okat?

Nem! A Bitcoin-nal történő fizetést cégünk a CoinGate.com oldal közreműködésével biztosítja. Ön amikor Bitcoin-nal fizet, azokat a CoinGate.com részére utalja át. A CoinGate.com a beérkezett Bitcoin-okat azonnal hagyományos devizára váltja át és a megrendelése ellenértékét részünkre abban fizeti ki.

Fontos, hogy megértse: Cégünk az Ön által átutalt Bitcoin-oknak nem jut a birtokába, így a visszatérítést az Ön részére ebben nem is tudjuk teljesíteni.

Ha él az elállási jogával, a vételárat az Ön részére Forintban térítjük vissza. További részletes információkat az Általános Szerződési Feltételek oldalon talál!

A CoinGate.com támogatja a SegWit-et?

Igen, a CoinGate 2017-ben implementálta a SegWit-et.

A CoinGate.com támogatja a Lightning Network-öt?

Igen, a CoinGate 2019-ben implementálta Lightning Network-öt.

Mi az elérhetősége a CoinGate.com-ot üzemeltető cégnek?

Cégnév: Virtualios valiutos, UAB

Székhelye: Ukmergės g. 315B, LT-06306 Vilnius

Facebook: CoinGate